Unt raw-vegan din ulei de masline

Unt raw-vegan din ulei de masline

La revedere unt clasic si margarina cancerigena.

Relatia mea cu untul, dar mai ales margarina este una foarte interesanta. Trecand peste toate conflictele, neintelegerile si certurile intampinate, pot spune cu multa bucurie ca de cateva zile ne-am despartit. Pentru totdeauna. Daca va intrebati de ce, raspunsul este simplu, dar  destul de lung: untul raw-vegan din ulei de masline.

Cum a inceput totul?

Inca de cand am citit un articol, nu mai stiu pe unde, in care se ”dezvaluia” ca margarina este cancerigena, am incercat sa-mi conving  toti apropiatii si prietenii mei sa renunte la ea si sa treaca la unt. Pentru mult timp, untul era miracolul, alternativa sanatoasa la margarina cea rea.

Iar acum, dupa si mai multe articole citite, am renuntat si la unt, pentru ca e facut din lapte. Nu mai incep acum discutia, dar fiind din lapte, deja ar trebui sa se aprinda un beculet.

In fine, noul miracol, noua alternativa sanatoasa este acum untul din ulei de masline. Pe asta nu il mai cumparam, ci il facem in casa!

Reteta, daca i se poate spune asa, este asta:

Intr-o caserola, borcan sau orice alt recipient in care va decideti sa faceti untul, puneti ulei de masline si sare.

Acum, uleiul trebuie sa fie de buna calitate. Nu stiu care e mai bun dintre cele vandute in magazine, pentru ca eu am folosit ulei de masline luat de la Elena Dumitrescu. Apoi, ca si cantitate de sare, iarasi nu va pot spune exact pentru ca nici eu nu stiu. Trebuie sa faceti incercari pana ajungeti la gustul potrivit.

Dupa ce ati adaugat si sarea, puneti  borcanelul la congelator si lasati-l pana se intareste bine. Dupa asta, puteti sa-l pastrati la frigider fara nicio problema, la o temp. de 4-5 grade. Aveti grija, insa, pentru ca odata scos din frigider se topeste foarte repede, rezista doar 1, 2 minute…

Gustul este foarte interesant, insa nu prea seamana cu untul normal. Dar dupa cateva saptamani, cred ca ajungi sa te obisnuiesti cu el!

Si acum pozele cu primul mea incercare de unt. Am facut  foarte putin, pentru ca nu stiam ce gust va avea si nu vroiam sa-l arunc in cazul in care nu-mi placea 🙂

 0 thoughts on “Unt raw-vegan din ulei de masline”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: