Mustar raw

Mustar raw

20131011-212344.jpg

Din cand in cand, ma apuca o pofta nebuna de mustar. Si cum stim deja ce minunatii contine mustarul din comert, am zis gata, trebuie sa fac eu unul.

Nu stiu de ce, insa de fiecare data cand trebuie sa fac o reteta noua, imi imaginez ca va fi foarte greu si complicat. Din cauza asta, aman operatiunea foarte mult, iar in final, cand vad ce usor a fost de fapt, imi vine sa-mi dau o palma peste fata si alta nu :))

Pentru mustarul raw, trebuie sa aveti mare mare mare, nu cred ca pot accentua suficient cata grija trebuie sa aveti, atunci cand cumparati semintele. In asta sta toata reusita. Daca nimeriti seminte de mustar bune, va iese mustarul bun, dulce. Insa, asta este o adevarat provocare. De doua ori am incercat pana acum, si mereu semintele au fost foarte iuti. Din cauza asta mi-a iesit un mustar deosebit de iute, dar tot bun. Asa ca, aveti nevoie de:

  • 4 linguri de seminte de mustar
  • 1/3 cana de otet, vedeti ce otet folositi, am scris cate ceva aici
  • 2 lingurite indulcitor, eu am folosit nectar de agave, dar puteti pune si miere, de exemplu
  • sare, daca simtiti nevoia
  • un varf de cutit de scortisoara
  • curcuma/sofran pentru culoare, optional, se pune la sfarsit, cand mixam

Combinati toate ingredientele intr-un castron si lasati-le sa stea, timp de 3 zile, la temperatura camerei.

20131011-212430.jpg
Dupa cele 3 zile de lunga asteptare, varsati continutul castronului in mixer. Eu am folosit baby-mixerul care a venit la pachet cu mixerul mare.

20131011-212705.jpg
Mixati si voila, ati obtinut mustarul πŸ™‚ Daca il vreti mai cremos, mixati mai mult, daca il vreti mai crud, asa :), mixati mai putin.

Daca nu va iese asa galben cum ar trebui mustarul, adaugati curcuma/sofran. Ca sa il ingalbeniti doar, in rest nimic nu se schimba.

Daca va iese mustarul iute, asa cum mi s-a intamplat mie, cel putin va dura mai mult, pentru ca nu puteti manca prea mult deodata.

Puteti pastra mustarul in frigider destul de mult, eu l-am tinut si cateva luni o data.3 thoughts on “Mustar raw”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: